کد خبر : 1027
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۳:۵۷

بیشترین رقم اعتبارات عمرانی لایحه بودجه ۱۴۰۲ به سیستان و بلوچستان اختصاص یافت

بیشترین رقم اعتبارات عمرانی لایحه بودجه ۱۴۰۲ به سیستان و بلوچستان اختصاص یافت

زاهدان- ندای باران- رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان گفت: بدون در نظر گرفتن یک سوم اعتبارات سهم نفت و گاز مناطق نفت خیز، بیشترین رقم اعتبارات عمرانی استانها در لایحه بودجه ۱۴۰۲به این استان اختصاص یافته است. به گزارش ندای باران از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و

زاهدان- ندای باران- رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان گفت: بدون در نظر گرفتن یک سوم اعتبارات سهم نفت و گاز مناطق نفت خیز، بیشترین رقم اعتبارات عمرانی استانها در لایحه بودجه ۱۴۰۲به این استان اختصاص یافته است.

به گزارش ندای باران از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان، مهرداد عرب‌اول روز دوشنبه با تشریح وضعیت اعتباری سیستان و بلوچستان در لایحه بودجه ۱۴۰۲ اظهار داشت: مجموعه درآمدهای استان در ۲ بخش عمومی و اختصاصی در لایحه بودجه ۱۴۰۲ نسبت به قانون بودجه ۱۴۰۱ با رشد ۲۱ درصدی همراه است.

وی افزود: در بخش اعتبارات هزینه‌ای کشور در لایحه بودجه ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ رشد ۳۳ درصدی نشان می دهد که سهم سیستان و بلوچستان از این بخش به ۳۸.۲ درصد رسیده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان گفت: در بخش اعتبارات عمرانی از ۳۲۸ هزار میلیارد تومان؛ ۶.۳ هزار میلیارد تومان سهم این استان است که رشد ۱۹ درصدی را نشان می‌دهد.

وی افزود: بدون در نظر گرفتن یک سوم سهم نفت و گاز مناطق نفت خیز بیشترین رقم اعتبارات عمرانی استان‌ها به سیستان و بلوچستان اختصاص دارد اما با در نظر گرفتن این سهم استان در جایگاه دوم بعد از خوزستان قرار دارد.

عرب اول مجموع اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای کشور را ۸۵ هزار و ۱۳۰ میلیارد تومان ذکرکرد و گفت: سهم سیستان و بلوچستان در این بخش ۶ هزار و ۳۳۱ میلیارد تومان بوده که ۲۰ درصد رشد پیدا کرده است.

وی با اشاره به رویکردها و سیاست‌های کلان بودجه ۱۴۰۲ اظهارداشت: با توجه به وجود برخی چالش‌ها و با تاکید بر سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه، سند آمایش سرزمین و برنامه‌های تحول دولت مردمی، جهت‌گیری‌های اصلی دولت در تدوین بودجه سال ۱۴۰۲ در پنج محور تهیه شده است.

عرب اول، ایجاد ثبات اقتصادی، عدالت محوری، کارآمدسازی نظام حکمرانی و اصلاح ساختار بودجه، تکمیل وبهره برداری طرح‌های پیشران و توسعه‌ای اولویت دار و اجرای سیاست‌های فعال بازارکار را از محورهای مهم عنوان کرد.

وی در تشریح اقدام‌های مربوط به ایجاد ثبات اقتصادی بیان کرد: به منظور تداوم بخشی به رشد اقتصادی در بخش‌ها و مناطق، رویکرد لایحه بودجه رفع عوامل اختلالزای تولید و ارتقای بهره‌وری در بخش‌های مختلف است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در همین راستا اجرای اقداماتی در دستور کار دستگاه‌های اجرایی قرار می‌گیرد، تصریح کرد: اصلاح سیاست‌ها و مانع زدایی از تولید، مشخص کردن پیشران‌های توسعه، شناسایی و رفع مشکلات زیرساختی از جمله این اقدامات است.

وی با تاکید بر اهمیت توسعه صادرات نیز گفت: در این راستا حذف موانع صادراتی و تلاش برای تقویت صادرات مبتنی بر فناوری، تشویق و تسهیل در سیاست بازگشت ارز در دستور کار قرار دارد.

عرب اول تاکید کرد: دستگاه‌های اجرایی مکلف هستند از ظرفیت‌های داخلی و خارجی برای تامین مالی اقتصاد استفاده کنند که جلب مشارکت سرمایه گذاران داخلی و خارجی در طرح‌های توسعه‌ای و طرح‌های اقتصادی بخش‌ها و استان‌ها نیز مورد تاکید است.

وی با اشاره به ضرورت کنترل تورم نیز بیان کرد: بانک مرکزی موظف است، ضمن تدوین و ارائه برنامه کنترل تورم سقف تسهیلات تکلیفی را به سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد کند و در این برنامه حفظ تعادل ارزی کشور به گونه‌ای مورد توجه قرار گیرد که از تغییرات ناگهانی و بزرگ نرخ ارز خودداری شود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان، کارآمدسازی نظام حکمرانی و اصلاح ساختار بودجه را نیز حائز اهمیت دانست و گفت: در این راستا طراحی سازوکارهای انگیزشی و خود تنظیم در جهت کاهش هزینه‌ها، اصلاح ساختار صندوق‌های بازنشستگی، کاهش تبعیض در نظام جبران خدمات کارکنان دولت، تفویض اختیارات بیشتر به استانها، مولدسازی اموال و دارایی‌ها و افزایش عدالت مالیاتی از طریق شناسایی پایه‌های مالیاتی جدید مورد توجه است‌.

وی گفت: در راستای تکمیل و بهره‌برداری طرح‌های پیشران و توسعه‌ای اولویت‌دار نیز اولویت دادن به طرح‌های با بازدهی اقتصادی بیشتر بر اساس الزامات اسناد آمایش سرزمین در دستور کار است.

عرب اول اظهارداشت: باز طراحی سیاست‌های حمایت از بازار کار به نحوی صورت گیرد که اثربخشی منابع مالی در جهت ایجاد اشتغال در کسب وکارهای کوچک، اشتغال روستائیان و اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی و مشاغل دانش بنیان مدنظر باشد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.