۱۷۰ هزار بهره بردار در حوزه کشاورزی سیستان و بلوچستان فعالند

علیرضا دهمرده روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: این استان با وسعت ۱۸٫۷ میلیون هکتار دارای میانگین بارش سالیانه حدود ۱۰۰ میلی متر است که از مجموع ۵۲۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت بر حسب میزان آب تخصیصی بین ۴۵ تا ۷۰ درصد به زیر کشت محصولات زراعی و باغی می رود.
وی با اشاره به ظرفیتهای بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: سیمای کشاورزی استان بسیار توانمند و دارای ظرفیتهای زیادی است، باغبانی، زراعت، شیلات، دامداری، منابع طبیعی و استفاده از صنایع تبدیلی مهمترین ظرفیتهای توسعه، رشد کشاورزی و جذب سرمایه گذار در منطقه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گفت: باغبانی و تولید میوههای منحصر به فرد از دیگر مزیتهای بارز و توانمندیهای مهم بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان است بطوریکه خرما، موز، لیموترش، پرتقال، انبه، پاپایا، چیکو، گواوا، انگور، انجیر و پسته مهمترین محصولات باغی استان است که بسیاری از آنها تنها مختص این منطقه بوده و قابلیت توسعه و صادرات نیز دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: همچنین رشد و گسترش چشمگیر کشت گلخانهای در استان از دیگر ظرفیتهای متنوع بخش کشاورزی بشمار میرود به گونهای که خیار، گوجه فرنگی، گل و گیاه زینتی، توت فرنگی، آناناس و موز از محصولات گلخانهای است که قابلیت تولید و کشت در گلخانه را داشته و چند بار برداشت آنها در سال مزیت مناسبی برای عرضه به بازارهای مصرف کشور محسوب میشود.
وی تصریح کرد: این استان مقام نخست تولید میوه های گرمسیری را دارد بطوریکه بیش از ۱۲ هزار و ۴۰۰ هکتار از باغات استان زیر کشت موز قرار دارد و سالانه حدود ۲۶۵ هزار تن تولید موز معادل ۹۹ درصد تولیدات کشور را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: بر اساس برنامه ریزی انجام شده این استان تا سه سال آینده موز مورد نیاز کشور را تامین خواهد کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: سیستان و بلوچستان در تولید خرما نیز رتبه دوم کشور را دارد به طوریکه از حدود ۶۹ هزار هکتار سطح زیر کشت این محصول در سطح استان حدود ۲۹۰ هزار تن خرما برداشت می شود.
وی ادامه داد: اصلاح ارقام خرما در سیستان و بلوچستان در دستور کار قرار دارد.
دهمرده بیان کرد: سیستان و بلوچستان در تولید پسته رتبه هفتم کشور و در صید ماهیان از آبهای آزاد رتبه اول و صید از دریا و استخرها رتبه دوم کشور را دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مجموع اراضی قابل توسعه اجرای سامانههای نوین آبیاری در سیستان و بلوچستان ۱۷۰ هزار هکتار است که تاکنون کار اجرای سیستمهای نوین آبیاری در سطح حدود ۵۰ هزار هکتار به اتمام رسیده و زمینه صرفه جویی ۲۶۸ میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی را فراهم کرده است.
دهمرده گفت: از ابتدای امسال تاکنون یکهزار و ۲۰۴ طرح بخش کشاورزی با اعتبار حدود سه همت در این استان به بهره برداری رسیده است.
وی افزود: با بهره برداری از این طرح ها زمینه اشتغال بیش از ۱۰ هزار نفر در سیستان و بلوچستان فراهم شده است.
وی بیان کرد: از مجموع طرح های افتتاح شده امسال در سیستان و بلوچستان ۶۹۶ طرح با اعتبار ۱۶ هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال در ایام دهه فجر به بهره برداری رسید.
وی افزود: از جمله شاخصهای مهم این پروژهها، سرمایهگذاری ۸۹.۵ درصدی بخش خصوصی است که همسو با شعار سال (جهش تولید با مشارکت مردم) هست، این امر نشاندهنده نقش پررنگ مردم و بخش خصوصی در توسعه بخش کشاورزی استان است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: طرح های بهبود تولیدات دامی، بهبود تولیدات گیاهی، آب و خاک و امور فنی مهندسی، صنایع کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری، امور عشایری و شیلات آبهای داخلی از مهمترین طرحهای افتتاح شده بخش کشاورزی استان در چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی است.
دهمرده ادامه داد: با افتتاح این طرحها برای پنج هزار و ۹۱۲ نفر شغل دائم و بیشاز ۱۵ هزار نفر روز در سیستان و بلوچستان شغل موقت ایجاد شده است.
وی با اشاره به افتتاح ۳۰ واحد مرغداری با ظرفیت ۸۰۰ هزار قطعه جوجهریزی در هر دوره ( امسال پیش از این ۶۰ واحد مرغداری دیگر به بهرهبرداری رسیده است)، گفت: بهرهبرداری از ۵۳ هکتار گلخانه، احداث باغات میوههای گرمسیری در سطح ۴۰۰ هکتار در شهرستان دشتیاری، ایجاد مجتمع صنایع شیلاتی با تولید ۲۰ میلیون قوطی کنسرو در شهرستان کنارک، احداث سردخانه، عملآوری، بستهبندی و فرآوری آبزیان به حجم ۲۰۰ تن در شهرستان دشتیاری، تولید انواع بلوک پلت و پودر بر پایه علوفه به حجم ۶ هزار تن در شهرستان ایرانشهر، پرورش ماهی در قفس به حجم یک هزار و ۲۰۰ تن در شهرستان چابهار، احداث سردخانه و بستهبندی خرما به حجم ۶ هزار تن در شهرستان ایرانشهر از جمله طرح های افتتاح شده است.
وی ادامه داد: این پروژهها نه تنها به افزایش تولید و اشتغال کمک میکنند، بلکه با رویکرد سازگاری با خشکسالی، نقش مهمی در بهبود معیشت مردم منطقه ایفا خواهند کرد.
وی از افزایش ۱۳۰ هزار تنی تولیدات بخش کشاورزی در سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: امسال چهار میلیون و ۳۳۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان برداشت شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۳۰ هزار تنی را نشان می دهد.
دهمرده با بیان اینکه براساس پیشبینی انجام شده اقلام مورد نیاز پرمصرف مردم استان در ماه مبارک رمضان به اندازه کافی تامین شده و هیچ کمبودی وجود ندارد، افزود: ستاد تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی اقلام مورد نیاز پرمصرف مردم استان در ماه مبارک رمضان را بر اساس پیشبینی که با توجه به میزان مصرف سالهای گذشته انجام شده، به اندازه کافی تامین کرده است.
وی با تاکید بر اینکه تلاش شده تا اقلام مصرفی با بهترین کیفیت ممکن تهیه شود، گفت: با توجه به اینکه کالاهای مهم مصرفی ماه رمضان به اندازه کافی در انبارهای جهاد کشاورزی استان ذخیره شده، مردم نباید در رابطه با تامین اقلام مورد نظر خود در ماه مبارک رمضان نگرانی داشته باشند.
برچسب ها :جهادکشاورزی ، دهه فجر ، زاهدان ، سیستان و بلوچستان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰