افتتاح طرحهای آبرسانی در ۳۳۴ روستای شهرستان زاهدان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان، در آیین بهرهبرداری از طرحهای آبرسانی گفت: این طرحها شامل آبرسانی به ۸ روستا، رفع تنش آبی از ۲۸۱ روستای دومک و چاه زرد بخش نصرتآباد و همچنین مجتمع گلوگاه و آبرسانی به ۴۵ روستای فاقد دهیاری با استفاده از اعتبارات ارزش افزوده است.
علیرضا قاسمی اظهار داشت: با بهرهبرداری از این طرحها، جمعیتی بالغ بر ۲۴ هزار نفر از مزایای آب آشامیدنی سالم و پایدار بهرهمند شدند.
امروز بخش اعظمی از روستاهای استان به شبکه آب سالم و بهداشتی متصل شدهاند

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در گذشته مردم روستاهای استان برای تامین آب آشامیدنی به هوتکها و چاههای غیربهداشتی روی میآوردند، اظهار داشت: امروز بخش اعظمی از روستاهای استان به شبکه آب سالم و بهداشتی متصل شدهاند و علیرغم کمبود اعتبارات و منابع آبی، تلاشهای گستردهای برای دسترسی مردم به آب آشامیدنی سالم صورت گرفته است.
علیرضا شهرکی در مراسم افتتاح پروژههای آبرسانی و رفع تنش آبی ۳۳۴ روستای شهرستان زاهدان آب و زیرساختهای ترانزیتی را ارکان توسعه استان دانست و گفت: با وجود چالشهای فراوان اقدامات مؤثری در حوزه تأمین آب آشامیدنی انجام شده که تحقق آن نشاندهنده عزم و اراده مسئولان استانی است.
وی بااشاره به چالشهای زیرساختی و محرومیتهای تاریخی استان، از اقدامات ارزشمند انجام شده در حوزه آبرسانی قدردانی کرد.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار با تقدیر از تلاشهای شرکت آب و فاضلاب در زمینه آبرسانی به مناطق فاقد ردیف اعتباری از طریق سقایی، افزود: دولتهای مختلف در استان کار کردهاند و بسیاری از پروژههای استان حاصل تلاشهای آنان است. دولت پزشکیان نیز با نگاهی ویژه به استان، امتیازهای خوبی را برای توسعه آن در نظر گرفته است.
وی در بخش دیگری از سخنانش عدالت را شعار اصلی دولت دانست و تصریح کرد: اقدامات انجام شده در استان، ناشی از اراده و همت کارکنان شرکت آب و فاضلاب است.
وی با اذعان به عقبماندگی استان بر اساس شاخصهای توسعه، اولویتبندی پروژهها را امری ضروری دانست و تاکید کرد: تکمیل کریدور استان از بندر چابهار تا مرز خروجی، باید در اولویت اول قرار گیرد، زیرا این امر موجب توسعه اقتصاد استان، افزایش ترانزیت و ایجاد اشتغال خواهد شد.
وی همچنین به اجرای پروژههای روستایی در حوزه آب همزمان با پروژه انتقال آب دریای عمان اشاره کرد و افزود: این مهم حاصل همت و اراده موجود در استان است.
شهرکی، تدوین الگوی توسعه استان بر اساس دغدغههای آبی، برق و زیرساختی را از دیگر اقدامات مهم در این راستا برشمرد و گفت: استاندار دغدغهمند سیستان و بلوچستان این الگو را تدوین کرده و ابلاغ آن به فرمانداران و کمیتههای برنامهریزی شهرستانها انجام شده است.
مدیریت روانآبها برای توسعه تامین آب در سیستان و بلوچستان ضروریست

سرپرست فرمانداری زاهدان نیز در این آیین، مدیریت روانآبها برای توسعه تامین آب در سیستان و بلوچستان را امری ضروری دانست.
“جمشید رخشانینسب” با اشاره به اقلیم خشک سیستان و بلوچستان گفت: میزان بارندگی در برخی از مناطق به ۳۰ میلیمتر و در بهترین شرایط در برخی مناطق به ۱۰۰ میلیمتر در سال میرسد که این آمار گویای تنش آبی شدید در استان است.
سرپرست فرمانداری زاهدان ادامه داد: حتی در جنوب استان که شاهد بارندگیهای آنی تا ۲۰۰ میلیمتر هستیم به دلیل عدم امکان نگهداشت آب و خروج روان آبها و سیلاب ناشی از بارندگی از مرزها با مشکلاتی روبهرو هستیم، هرچند اقدامات خوبی در این زمینه در حال انجام است.
وی بیان کرد: متاسفانه در بخشی از مناطق استان به دلیل نفوذ ناپذیری خاک بارندگی به لایههای زیرین زمین نفوذ نمیکند که این یک چالش اساسی است.
رخشانینسب با تاکید بر اینکه تعادل میان انسان و طبیعت نیز به هم خورده است، افزود: بهرهبرداری بیش از حد از منابع آبی، به سفرههای زیرزمینی آسیب زده است و شرکت آب و فاضلاب به واسطه وظیفهای که دارد اقدام به اجرای خطوط آبرسانی و انتقال آب از فاصلههای طولانی میکند که این امر هزینه تمام شده طرحها را بالا میبرد، اما برای ماندگاری جمعیت ضروری و حیاتی است.
وی گفت: با توجه به مشارکت خیلی خوب خیرین در احداث و توسعه مدارس، نیاز است بسترهای مناسب ورود خیرین برای مشارکت در توسعه آبرسانی روستایی فراهم شود کما اینکه در حال حاضر در سطح استان مشارکت خیرین در آبرسانی طی چند سال اخیر شروع شده است.
برچسب ها :آب و فاضلاب ، آبرسانی به 334 روستای زاهدان ، زاهدان ، سیستان و بلوچستان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰