کد خبر : 10776
تاریخ انتشار : جمعه ۱۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۲:۳۱

عملیات واکسیناسیون رایگان بیماری نیوکاسل در طیور بومی سیستان و بلوچستان پایان یافت

عملیات واکسیناسیون رایگان بیماری نیوکاسل در طیور بومی سیستان و بلوچستان پایان یافت

زاهدان- ندای باران- معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: عملیات یازدهمین مرحله واکسیناسیون رایگان بیماری نیوکاسل در این استان پایان یافت

دکتر محمدکریم پورمند بااشاره به اجرای یازدهمین فاز سراسری واکسیناسیون نیوکاسل اظهارداشت: این طرح با واکسن زنده غیر بیماریزای مقاوم به حرارت و به صورت رایگان از طریق ادارات دامپزشکی و با همکاری بخشداری‌ها و دهیاری‌ها و مسوولان محلی در سراسر روستاهای استان از ابتدای بهمن ماه سال جاری به  مدت یکماه اجرا شد و در مجموع ۳۸۴ هزار و ۷۲۵ قطعه طیور بومی در یک‌هزار و ۶۴ روستا مورد واکسیناسیون قرار گرفتند.

معاون سلامت دامپزشکی استان اهداف عمده این طرح را جلوگیری از انتشار ویروس به واحدهای صنعتی و کاهش کانون‌‎های بیماری در این واحدها و کاهش خسارت در طیور روستایی و کمک به معیشت روستاییان بیان کرد.

وی ادامه داد: بر اساس اطلاعات موجود، طیور بومی و روستایی یکی از مخازن مهم ویروس نیوکاسل هستند به طوری که ویروس می تواند در بسیاری از موارد در این پرندگان بدون بروز علایم بالینی حاد و تلفات چرخش نموده و یا بعد از درگیری این پرندگان را به مخزن تبدیل کند. لذا بالا بردن سطح ایمنی از یک سو و جایگزینی سویه های بیماریزا با سویه های غیر بیماریزای واکسنی در این پرندگان می تواند خطر انتقال آلودگی از این مخازن را به طیور صنعتی از راههای مختلف به طور قابل توجهی کاهش دهد.

پورمند افزود: اجرای طرح واکسیناسیون رایگان جمعیت طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل علاوه بر بالابردن سطح ایمنی در طیور بومی منطقه، مانع از سرایت بیماری به مجموعه های پرورش صنعتی طیور می شود. بیماری نیوکاسل یکی از بیماری‌های مهم و قابل توجه در گله مرغ و خروس و یا ماکیان است که در صورت بروز، سبب خسارات سنگین به پرورش دهندگان طیور صنعتی (مرغداری‌ها) و روستائیان می‌شود.

بیماری نیوکاسل یکی از خطرناکترین بیماری‌های ویروسی طیور و به شدت مسری است که در گونه های مختلف پرندگان اهلی و وحشی دیده می شود و معمولا تلفات زیادی در طیور دارد.

علائمی مانند اسهال، کزکردگی و خوابیدن روی بستر ، مشکلات تنفسی و علائم  عصبی از جمله فلجی و چرخش به دور خود، تورم در ناحیه سر و صورت، کاهش تولید یا قطع کامل تخمگذاری در مرغان تخمگذار در این بیماری مشاهده می‌شود.

میزان مرگ و میر با توجه به حدت ویروس و سن پرنده متغییر می باشد و ممکن است تا ۱۰۰درصد گله تلف شود. 

پرورش دهندگان طیور با رعایت اصول امنیت زیستی در مرغداری و استفاده از واکسن های زنده و کشته مطابق الگوی واکسیناسیون منطقه می‌توانند از بیماری در مزرعه خود پیشگیری کنند.

همه پرورش دهندگان طیور صنعتی هرگونه تلفات غیر عادی را در اسرع وقت باید به ادارات دامپزشکی اطلاع دهند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.