چابهار؛ شهری زیبا و امن با آیندهای درخشان

زاهدان- ندای باران- چابهار، یکی از مهمترین و زیباترین بنادر ایران واقع در استان سیستان و بلوچستان به دلیل موقعیت استراتژیک، طبیعت بکر، سواحل زیبا و امنیت مناسب یکی از مقاصد گردشگری و تجاری مهم کشور به شمار میرود.
زاهدان- ندای باران- چابهار، یکی از مهمترین و زیباترین بنادر ایران واقع در استان سیستان و بلوچستان به دلیل موقعیت استراتژیک، طبیعت بکر، سواحل زیبا و امنیت مناسب یکی از مقاصد گردشگری و تجاری مهم کشور به شمار میرود.
موقعیت جغرافیایی و اهمیت استراتژیک
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ندای باران؛ چابهار تنها بندر اقیانوسی ایران است که در کرانههای دریای عمان واقع شده و به آبهای آزاد جهان دسترسی دارد. این موقعیت باعث شده که این شهر به عنوان یک قطب تجاری و ترانزیتی نقش ویژهای ایفا کند. از این رو، چابهار نه تنها برای ایران بلکه برای کشورهای همسایه مانند افغانستان و هند نیز اهمیت زیادی دارد.
زیباییهای طبیعی چابهار

چابهار به دلیل آبوهوای معتدل در تمام فصول، به “چهاربهار” معروف است. برخی از مهمترین جاذبههای طبیعی این شهرستان ساحل زیبای دریا بزرگ، کوههای مریخی (مینیاتوری): رشتهکوههایی با ظاهری خاص که به دلیل فرسایش زمینشناسی به شکل عجیبی درآمدهاند.
تالاب لیپار یا دریاچه صورتی: یکی از معدود دریاچههای صورتی جهان که به دلیل وجود پلانکتونهای خاص، رنگ منحصربهفردی دارد.
بنادر رمین، پسابندر، گواتر: یکی از مناطق مهم اکوتوریسم، زیستگاه تمساحهای پوزهکوتاه (گاندو) و مزارع بزرگ پرورش میگو است.
امنیت در چابهار
برخلاف برخی تصورات، چابهار یکی از امنترین شهرهای استان سیستان و بلوچستان است. این بندر از لحاظ اقتصادی و نظامی اهمیت بالایی دارد و امنیت آن توسط نیروهای نظامیف امنیتی و انتظامی به خوبی تأمین میشود. گردشگران و تجار بدون مشکل در این شهر تردد میکنند و سرمایهگذاری در آن در حال رشد است.

با وجود تبلیغات منفی و تهدیدات پراکنده از سوی گروهک های تروریستی، استان سیستان و بلوچستان از جمله چابهار با تلاش نیروهای امنیتی و همراهی مردم محلی، همچنان مقصدی امن برای گردشگران داخلی و خارجی است. چابهار بادارا بودن جاذبههای تاریخی و طبیعی بینظیر فرصتی استثنایی و تجربهای متفاوت و فراموشنشدنی را برای گردشگران فراهم کرده است.
مَکُران (به مرکزیت چابهار) سرزمین موجهای خروشان و سواحل بکر، با مدیریت استاندار سیستان و بلوچستان و حمایت دولت وفاق ملی، در آستانه تحولی بزرگ قرار دارد؛ دولت با برنامههای جامع در زمینههای زیرساختی، گردشگری، سرمایهگذاری و اقتصاد دریا، بلوچستان را به محور توسعه و آبادانی تبدیل و تلاش دارد تا این منطقه را به جایگاه واقعی خود در سطح ملی و بینالمللی برساند.
مَکُران، سرزمین فرصتها در ساحل اقیانوس، امروز در پرتو مدیریت میدانی استاندار بومی سیستان و بلوچستان و عزم راسخ دولت وفاق ملی، بیدار شده و گامهای بلند توسعه را تجربه میکند؛ منطقهای که سالها زیر سایه محرومیت، کمآبی، نبود زیرساخت و مهاجرت قرار داشت، اکنون با نگاهی نوین به داشتههای راهبردیاش، در حال تبدیل شدن به یکی از قطبهای اقتصادی، گردشگری و تجاری کشور است.

استاندار سیستان و بلوچستان، فرماندار ویژه چابهار و فرمانداران کنارک، دشتیاری و زرآباد با روحیهای میدانی، پرانرژی و جهادی، در کنار حمایتهای مستمر دولت وفاق ملی، مأموریت بازتعریف آینده بلوچستان را برعهده گرفته اند؛ آیندهای که در آن “اقتصاد دریا”، توسعه زیرساختهای راه، بهرهبرداری از اسکلههای صیادی، جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی، رونق گردشگری تاریخی و طبیعی و ارتقای کیفیت زندگی مردم محلی در کانون برنامهها قرار دارد.
دولت وفاق با برنامهریزیهای هدفمند، تلاش دارد با تبدیل تهدیدها به فرصت، از ظرفیتهای بومی و طبیعی برای ساختن آیندهای متفاوت برای مردم این دیار استفاده کند؛ آیندهای که بلوچستان را از حاشیه به مرکز توجه توسعه کشور میکشاند
مَکُران نه فقط در جغرافیای جنوب شرق ایران، بلکه در نقشه توسعه ملی نقشی کلیدی بازی میکند؛ جایی که اتصال خشکی به دریا، فرصتهای طلایی ترانزیت، بازارهای بزرگ صادراتی و فرهنگ غنی بلوچ، چشماندازی روشن برای ایران آینده ترسیم میکند.
نگاه دولت وفاق، نگاهی از جنس فرصتسازی و بهرهبرداری هوشمندانه از موقعیت راهبردی این منطقه است و همین نگاه باعث شده تا از بنادر کوچک تا محورهای بزرگراهی، از بازارچههای مرزی تا موزههای تاریخی، همه و همه در اولویت توسعه قرار گیرند و نشان دهد که دیگر بلوچستان در حاشیه تصمیمسازیها قرار ندارد. (ایرنا)
اهمیت اقتصادی و توسعه چابهار
به دلیل قرارگیری در مسیر کریدور بینالمللی شمال-جنوب، چابهار یکی از نقاط کلیدی در توسعه تجارت بینالمللی ایران است. برخی از پروژههای مهم در این شهر عبارتاند از:
منطقه آزاد چابهار که بستری برای سرمایهگذاری داخلی و خارجی فراهم کرده است.
طرح توسعه بندر شهید بهشتی که ظرفیت صادرات و واردات را افزایش داده است.
راهآهن چابهار-زاهدان که این بندر را به شبکه ریلی کشور متصل خواهد کرد.
مجتمع های پتروشیمی و فولاد مکران
توسعه فعالیت های شیلاتی (چابهار رتبه نخست صید تن ماهیان را در کشور دارد)
بازارچه مشترک مرزی ریمدان
بازارچه ساحلی پسابندر
فرهنگ و مردم چابهار

مردم چابهار اغلب بلوچ و اهل سنت هستند. آنها به مهماننوازی معروفاند و فرهنگ غنیشان شامل موسیقی محلی، لباسهای رنگارنگ و غذاهای سنتی مانند ماهی و برنج مخصوص این منطقه است.
چابهار یکی از بهترین مقاصد برای سرمایهگذاری در بخشهای گردشگری و هتلداری، شیلات و صنایع دریایی، صنایع پتروشیمی و نفتی، حملونقل و لجستیک بینالمللی و……
در نهایت به جد می توان گفت: چابهار، با داشتن طبیعت بکر، امنیت بالا، و موقعیت استراتژیک، یکی از مهمترین مناطق ایران برای گردشگری و سرمایهگذاری محسوب میشود. توسعه زیرساختهای اقتصادی و گردشگری در این منطقه در حال رشد است و آیندهای روشن برای آن پیشبینی میشود.
گزارش از سمانه سرایانی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰