کد خبر : 3293
تاریخ انتشار : جمعه ۲۱ مهر ۱۴۰۲ - ۰:۲۶

یادداشت؛

نقدی بر واریز سود حاصل از طرح رزاق به حساب ۴۵ هزار خانوار سیستانی*

نقدی بر واریز سود حاصل از طرح رزاق به حساب ۴۵ هزار خانوار سیستانی*
زاهدان- ندای باران- یکی از بهترین راهها برای پول طرح رزاق این بود که همین پولها به نام خانواده های سیستانی در طرحهای بزرگ در سیستان سرمایه گذاری می‌شد و مردم سهامدار این کارخانه ها می بودند و سود حاصل از واحد‌های تولیدی نصیب مردم می‌شد که واقعا ماندگار هست.؛

( ارقام درج شده در این یادداشت تقریبی است )
بعنوان مثال طرح کارخانه مس جانجا حدود ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری میخواهد و سود حاصل از طرح رزاق حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان است و در این مرحله اگر این پول در چرخه ی بانکهای سیستان قرار می‌گرفت و در مس سرمایه گذاری می شد ، می توان گفت که مردم سهامدار عمده و اصلی کارخانه هستند، و پس از مدت کوتاهی دیگر نیز مجدد سود سهام باز در همین چرخه قرار می‌گرفت و در ایجاد این کارخانه تسریع می شد و ظرف مدت حدود ۳ سال بیش از ۱۰۰۰ نفر اشتغال ایجاد می شد که می توان به صورت میانگین محاسبه کرد که ۱۰۰۰ خانوار و با جمعیتی حدود ۴ الی ۵ هزار نفر به صورت مستقیم از کارخانه مس ارتزاق میکردند( البته اشتغال هنگفتی هم بصورت غیر مستقیم ایجاد می شد و چرخه ی فعالیتهای خدماتی نیز در سیستان فعال تر می شد) و سود حاصل از فروش تولیدات این کارخانه که کم هم نخواهد بود به حساب سرپرستان خانوار واریز شود.

حال محاسبه کنید بخشی از این سود به ۴۵ هزار خانوار واریز شده و عملا این پول هنگفت خرد شده و برای یکماه این خانوارهای عزیز سیستانی هم کفاف نخواهد کرد . یعنی اینکه شکست، و افرادی که بیشتر دنبال این موضوع بودند این شکست را کلید زدند و جای خوشحالی و‌کف زدن و‌ هورا کشیدن ندارد.

می‌توانستیم همین پول را در چرخه بانکهای سیستان قرار داده و سپس به همین ۴۵ هزار خانوار تسهیلات کم بهره ۰ درصد و یا ۲ درصد بدهیم و باز همین پول در چرخه ی بانکهای سیستان قرار داشت .

روش دیگر هم این است که در منطقه، تعاونی های تولیدی با رویکرد صادرات ایجاد و مردم در این تعاونی ها عضو می شدند و کارخانه ها و کارگاههای زود بازده با اشتغال قابل توجه ایجاد می شد و هم مردم از سود حاصل از این تعاونی ها به صورت ماهانه بهره می بردند .

روش دیگر اینکه اغلب مردم سیستان کارت‌های مبادلات مرزی دارند و کارگزاریهایی که در حال ایجاد است و می توان گفت اگر بخشی از این پول به عنوان تسهیلات به کارگزاری‌ها برای واردات کالاهای سرمایه ای اختصاص داده می شد باز هم این پول در چرخه ی اقتصادی و بازرگانی منطقه سیستان در چرخش بود و قطع به یقین سود این مبادلات بسیار بیشتر از این است که تلاش کنیم به خانوارها سه میلیون پول نقد داده شود که هیچ تاثیری در زندگی مردم نخواهد داشت.

دولتمردان در بخشهای مختلف در استان سیستان و بلوچستان تلاش می کنند تا حداکثر استفاده را این سرمایه داشته باشند و استاندار محترم نیز برنامه های بسیار خوبی را برای اینکه مردم بیشتر از این سرمایه منتفع شوند دارد که انشاالله به ثمر خواهد نشست.

راستی ، اگر شما الان ۳ میلیون پول نقد داشتید با این پول چه می‌کردید ؟؟؟

* نویسنده: عباس نورا
فعال اجتماعی و رسانه ای

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.