فرهنگ تعاون از گذشته های دور تاکنون در سیستان و بلوچستان رواج داشته است

زاهدان- ندای باران- مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان گفت: مردم این استان از گذشته های دور تاکنون با انجام کارهای جمعی مانند «اشر یا حشر» در سیستان و «بجار» در بلوچستان به یکدیگر کمک کرده و به معنای واقعی تعاون را در میان نسل های خود یکی پس از دیگری رواج داده اند.
خلیل احمد سلامی روزشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته تعاون اظهار داشت: فرهنگ تعاون در واقع با فرهنگ بومی و سنتی مردم این استان عجین شده است.
وی بیان کرد: از آنجایی که شغل های کاذب مخاطراتی را برای مردم استان بوجود آورده ترویج و نهادینه کردن فرهنگ تعاون و کار می تواند بخوبی ایجاد اشتغال کند و از نعمت وجود مرز با ۲ کشور پرجمعیت پاکستان و افغانستان بنحو شایسته و قانونمند استفاده و زمینه فراهم کردن شغل برای جوانان در قالب تعاونی را فراهم کرد.
وی از رسانه های ارتباط جمعی و فعالان این حوزه دعوت کرد تا اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی را با ترویج فرهنگ تعاون و ترغیب مردم به کارها و فعالیتهای جمعی یاری رسانند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تصریح کرد: در راستای منویات رهبری خط اعتباری از ۲ هزار میلیارد امسال به ۸ هزار میلیارد در کشور ارتقا یافته است از مجموع تسهیلات سیستان و بلوچستان ۲۰ درصد آن برای بخش تعاون در نظر گرفته شود.
وی افزود: در استان اکثر افرادی که برای کار مراجعه میکنند فاقد مهارت و متقاضی فعالیت در مشاغل نگهبانی و رانندگی هستند؛ اما باید در نظر داشت که این مشاغل محدود است در حالی که افراد دارای مهارت فنی هیچگاه بیکار نمی مانند و کارشان نیز روز بروز رو به رشد است.
سلامی بر گسترش رشته های فنی و مهارتی و آموزش بیش از پیش جوانان استان تاکید کرد و گفت: باتوجهبه طرح های بزرگی که در حوزه های مختلف پتروشیمی، فولاد، صنعت، معدن و کشاورزی و فرآوری مواد معدنی و تولیدات کشاورزی در حال اجراست و همه آنها نیازمند نیروی انسانی کارآمد و ماهر هستند که متأسفانه در حال حاضر به دلیل نبود نیروی تخصصی و ماهر بومی در این مشاغل نیروهای اتباع غیرمجاز مشغول به کار هستند.
وی با گرامیداشت هفته تعاون اظهار داشت: ۳۸ طرح شرکت تعاونی مجموعاً با سرمایهگذاری ۹۱۲ میلیارد و ۳۹۸ میلیون تومان در این هفته افتتاح میشود که بیشتر آنها مربوط به طرح نهضت ملی مسکن بوده و ۸۰۸ واحد آن آماده تحویل به مردم است.
وی با اشاره به برنامههای هفته تعاون ادامه داد: برنامههایی از جمله گفتگو ویژه خبری، نشست خبری با اصحاب رسانه، نشست با اتحادیهها، برگزاری میز خدمت در نمازجمعه، تجدید میثاق با شهدا، نشست تخصصی با تعاونیهای دانشبنیان، برگزاری نمایشگاههای مختلف، برگزاری نوزدهمین جشنواره تعاونیهای برتر در این هفته اجرا میشود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: از مجموعه بیش از ۴ هزار تعاونی استان ۳۲۰ تعاونی در این جشنواره ثبتنام کردند که با نظارت و بازدیدهای تهران ۱۰ تعاونی برتر ملی و استانی انتخاب شدند که در روز دوشنبه جشنواره آن برگزار میشود.
وی تصریح کرد: ما به دنبال حل مشکل کشور در حوزه اشتغال هستیم باید مزیتهای تعاون را گفت بسیاری از مردم و جوانان از ظرفیتهای تعاون آگاهی ندارند امکانات بسیاری توسط تعاونیها ایجاد شده است که باید آن را اشاعه داد.
پرداخت ۱۰ هزار میلیارد تسهیلات در ۶ ماهه نخست سال جاری
محسن امیری، معاون اعتباری و حقوقی بانک توسعه تعاون سیستان و بلوچستان در این نشست با اشاره به فعالیت ۱۱ شعبه این بانک در سراسر استان گفت: ۷۰ درصد از بخش خدمات بانک توسعه تعاون به بخش تعاونیها اختصاصیافته است و در ۲ سال گذشته بیش از ۶۰ درصد اعتبارات به بخش تعاون اختصاصیافته که در این زمینه رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: مطالبات غیربانکی از ۳/۵ درصد به زیر ۲/۵ درصد کاهشیافته است در سال گذشته خط اعتباری بانکها ۸ هزار میلیارد تومان را در اختیار وزارت تعاون قرارداد که ۶ هزار میلیارد تومان آن برای شرکتهای تعاونی و ۲ هزار میلیارد برای شرکتهای تعاونی مسکن بوده است.
معاون اعتباری و حقوقی بانک توسعه تعاون استان تصریح کرد: یکی از طرح های بسیاری خوبی که از سوی این بانک توسعه تعاون سیستان و بلوچستان تهیه و ارائه شده و در مناطق محروم و مرزی به اجرا در آمده پرداخت وامهایی تا سقف سه میلیارد ریال برای اشخاص حقیقی و ۷/۵ میلیارد ریال برای اشخاص حقوقی با بازپرداخت صفر درصد است.
برچسب ها :تعاون کار و رفاه اجتماعی ، زاهدان ، سیستان و بلوچستان ، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ، هفته تعاون
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰