کد خبر : 8327
تاریخ انتشار : جمعه ۲۷ مهر ۱۴۰۳ - ۲:۲۴

دوازدهمین یادواره سردار شهید حاج حبیب لک زایی در نیمروز برگزار شد

دوازدهمین یادواره سردار شهید حاج حبیب لک زایی در نیمروز برگزار شد
زاهدان- ندای باران- دوازدهمین یادواره سردار شهید حاج حبیب لک زایی و گرامیداشت شهدای وحدت، امنیت، خدمت و شهدای شهرستان نیمروز در گلزار شهدای حضرت رسول اکرم (ص) این شهرستان برگزار شد.؛

 ️ این مراسم با حضور سردار آبسالان جانشین سپاه سلمان استان ، رزمندگان دفاع مقدس، ائمه جمعه، فرمانداران حوزه سیستان ، فرماندهان نظامی و انتظامی و خانواده های معظم شهدا، مدیران استانی و شهرستانی، معتمدین و ریش سفیدان حوزه سیستان در گلزار شهدای حضرت رسول اکرم (ص) شهرستان نیمروز برگزار شد.

سردار حبیب لک‌زایی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جنوب شرق ایران و جانشین سپاه سلمان سیستان و بلوچستان بود.

حبیب لک زایی متولد ۱۸ شهریور ۱۳۴۲ بود. پدر وی از روحانیون فعال و مبارز منطقه و اساتید حوزه و امام جمعه موقت شهرهای زابل، زهک و ادیمی بود.

وی بعد از پیروزی انقلاب، علاوه بر ایفای نقش فعال و تأثیرگذار در محرومیت زدایی از منطقه زابل و شرکت در برنامه‌های فرهنگی، به جهادسازندگی پیوست و در سال ۱۳۵۸ به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ملحق شد.

وی در دوران جنگ ایران و عراق در قالب لشکر ۴۱ ثارالله چندین بار در جنگ حضور پیدا کرد. حبیب لک‌زایی در شرایطی به جنگ می‌رفت که فرماندهان تمایل بیشتری به حضور او در پشت جبهه و تلاش برای تقویت نیروهای اعزامی داشتند و بارها پس از ورودش به جبهه به دستور فرماندهان به عقب باز می‌گشت.

وی در سال ۶۷ در منطقه شلمچه به شدت مجروح شد، به طوری که ۴ روز در بی هوشی به سر برد او در اثر این مجروحیت‌ها جانباز ۷۷ درصد شد و ترکش‌هایی در ناحیه سر و گردن و چشم و قفسه سینه و دیگر قسمت های بدنش، سال‌ها همنشین این سردار پرتلاش بوده‌اند.

لک‌زایی از ابتدای جنگ تا زمان شهادت مسئولیت‌های زیادی را برعهده داشت؛ از جمله:

۱٫       تک تیرانداز گردان کمیل لشکر ۴۱ ثارالله در دشت عباس

۲٫      حضور در جبهه با سپاه حضرت رسول (ص)

۳٫     تلاش فراوان برای جذب و اعزام نیرو به جبهه

۴٫     تک تیرانداز گردان ۴۰۹ لشکر ۴۱ ثارالله در جنوب اهواز

۵٫     مسئول اکیپ گشت پایگاه زابل

۶٫      مسئول بسیج پایگاه زابل در سال ۶۱

۷٫     فرمانده حوزه مقاومت نجف اشرف بخش مرکزی زابل در سال ۶۳

۸٫     مسئول ستاد گردان لشکر ۴۱ ثارالله در جنوب شلمچه در سال ۶۶

۹٫      کمک فراوان به سیل‌زدگان زابل در سال‌های ۶۹ و ۷۰

۱۰٫   نقش تعیین‌کننده در عملیات نصر ۳ در مقابله با اشراری که اموال عمومی سنگین را در سال ۷۰ از منطقه دزدیده بودند

۱۱٫   فرمانده سپاه زابل از سال ۶۹ تا ۷۹

۱۲٫  معاون هماهنگ کننده منطقه مقاومت سیستان و بلوچستان از سال ۷۹ تا ۸۶

۱۳٫ جانشین فرمانده منطقه مقاومت بسیج درسال۸۶

  • جانشین فرمانده سپاه سلمان استان از سال ۸۷ تا هنگام شهادت.

سردار شهید لک زایی در طول جنگ عراق علیه ایران در عملیات فتح المبین و کربلای پنج حضور داشت و سابقه بیش از ۱۰۰ماه حضور در مناطق عملیاتی جنوب شرق کشور را دارد. همچنین در هشت سال دفاع مقدس مسئولیت نیروهای اعزامی از منطقه سیستان را عهده دار بوده‌است. در آن زمان نیروهای اعزامی از استان‌های سیستان و بلوچستان و کرمان در موقعیت لشکر ۴۱ ثارالله قرار می‌گرفتند که فرمانده آن سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بود

وی در سال ۶۷ در منطقه عملیاتی شلمچه از ناحیه چشم، پهلو، سر، گردن و پا به شدت مجروح گشت بطوری که سایر همرزمان وی که اسیر شدند تصور نمودند کشته شده‌است و در اردوگاه اسرا برای وی مراسم فاتحه گرفتند؛ اما بعد از مداوا و تلاش پزشکان در بیمارستان آیت الله کاشانی اصفهان به زندگی بازگشت. از قول وی نقل شده‌است که می‌گفت: «از زمان جبهه به بعد، خدا به او برای زندگی وقت اضافه داده‌است و لذا آن را وقف خدا می‌نماید.»

وی جانباز ۷۷/۵ درصد بود و گفته می‌شود در سال ۱۳۷۵ از سوی سپاه شایسته درجه امیری شناخته شد. در سال‌های ۶۹ تا ۷۵ و بعد از آن چندین سال پیاپی به عنوان فرمانده نمونه سپاه در کشور برگزیده شده است. در جریان سیل سیستان در سال ۱۳۶۹ او و همکارانش، از افراد مؤثر در امداد رسانی به سیل زدگان منطقه بودند. در آن زمان وی ۲۷ سال سن و فرماندهی سپاه سیستان (زابل) را به عهده داشت.

برادرش  در واقعه تاسوکی در سال ۱۳۸۴ به اسارت گروهک جندالشیطان درآمد. فرزند وی، مسلم لک‌زائی در همان واقعه شهید شد.

شهید حبیب لک زایی دارای مدرک کارشناسی مدیریت دولتی، کارشناسی ارشد مدیریت امور دفاعی و استراتژیک از دانشگاه فرماندهی و ستاد تهران (۱۳۷۹) و همچنین دارای دکترای (افتخاری) ایثارگری بود. وی در استان سیستان و بلوچستان اولین نفری بود که در اولین دوره عالی فرماندهی دافوس شرکت نمود و پس از ان دوره به وی پیشنهاد مسئولیت در تهران را نمودند اما عشق به وطن و خدمت برای مردم محروم استان سیستان بلوچستان را برخود وظیفه‌ای الهی دانست .

سردار لک زایی در تاریخ ۲۵ مهر۱۳۹۱، پس از تحمل ۲۴/۵ سال رنج ناشی از جراحات و مصدومیت‌های دوران جنگ در حالی که بیش از ۶۳ ترکش در بدن داشت، در بیمارستان بعثت نیروی هوایی ارتش در تهران به شهادت رسید و پس از انتقال به زادگاهش، در حسینیه شهدا و در گلزار شهدای ادیمی به خاک سپرده شد. وی در تاریخ بیست و چهارم مهرماه (یک روز قبل از شهادت) از سوی حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای به درجه سرتیپ تمامی ارتقاء یافت.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.