از باغ خانواده تا بوستان بانوان

سالها پیش وقتی “آذر کشمیری” تنها بانوی اولین دوره شوراهای شهر در زاهدان آغاز به کار فضای ورزشی فرهنگی تفریحی ویژه بانوان را به عنوان “باغ خانواده” اعلام کرد کمتر کسی فکر میکرد از آن روز تا امروز بیش از ۱۰۰ نفر از بانوان زاهدان هر روز صبح و عصر این محل را به عنوان فضای اجتماعی ویژه بانوانِ زاهدان حفظ خواهند کرد تا الگوی کشوری برای سایر استانها شود. اغراق نیست اگر بگوییم شهرداری زاهدان از اولینها در کشور بود که فضاهای مدرن و امن را در بخشی از بوستان شهر به ورزش بانوان اختصاص داد
شاید از آن روز تا به حال باغ خانواده مدیران زیادی را به خود دیده است؛ مدیرانی که با پی گیری همان بانوانی که در باغ خانواده با انسجام و همبستگی سالهاست ورزش می کنند توانستند این فضا را با حمایتهای مدبرانه شهرداری، به عنوان فضایی ایمن و شاد برای خود حفظ کنند.
بافت فرهنگی و علاقهمندی بانوان زاهدان باعث شد در سال ۱۳۹۰ با حضور “فاطمه زیرکی” عضو سومین شورای شهر کلنگ آغاز عملیات احداث اولین بوستان بانوان زاهدان در زمینی به وسعت ۵/۲ هکتار به زمین بخورد. بهرهبرداری و آغاز به کار بوستان بانوان بیش از ۱۰ سال طول کشید که بخش زیادی از این زمان تنها صرف تسطیح و دیوارکشی آن شد.
با روی کار آمدن شورای چهارم و حضور دو بانو در شورای شهر “مهین جدید الاسلامی” و “فریبا برنایی بجد” توجه به بوستان بانوان بیشتر شد، بازدیدها و مصوبات قوت گرفت و باعث شد با نگاه مدیران ارشد شهرداری زاهدان، از سال ۹۷ تا حدود ۱۴۰۰ نیز کاشت فضای سبز بوستان بانوان، آسفالت لاین دوچرخه سواری و لاین پیاده روی، کف پوشها، ساخت اتاق نگهبانی، ساخت ۶ چشمه سرویس بهداشتی و در واقع بسترسازی اصلی انجام شود تا کم کم به سرانجام برسد.
شورای ششم اما استارتی متفاوت برای بوستان بانوان بود؛ حوزه زنان در شورای شهر جان تازهای گرفت و همسو با آن پنجاهمین شهردار زاهدان “محمد امیر براهویی” با اهتمام ویژه به تکمیل این بوستان پرداخت.
“مریم عسکری دهنو” رییس اسبق کمیسیون بانوان شورا در ششمین دوره شورای شهر تاثیر بسزایی در توسعه و آغاز به کار رسمی بوستان بانوان داشت تا جاییکه باعث شد امروز بوستان بانوان روزانه پذیرای جمع زیادی از بانوان باشد که برای ورزش و گذران برنامه روزانه خود زمانی را به حضور در بوستان بانوان اختصاص میدهند.
انتخاب “مژده شهریاری مقدم” به عنوان اولین مدیر بوستان بانوان توانست علاوه بر پیگیری مطالبات و تعاملات اجتماعی بانوان در بوستان؛ باعث خلق رویدادهای بزرگی در این فضا بشود.
برای رفع دغدغههای مادران در هنگام ورزش در بوستان، اتاق مادر و کودک در سال ۱۴۰۱ احداث و تجهیز شد. سِتهای بازی مختلف پلی اتیلن برای ورزش و بازی کودکان، احداث و تجهیز نمازخانه،نصب ۶ آلاچیق، احداث زمین والیبال، زمین اسکیت، زمین تنیس، راه اندازی آبنما، افزایش و توسعه فضای سبز و سایر تجهیزات مثل میز و نیمکت، دوچرخه برای بانوان، پایه چراغهای کوتاه و دفنی، آبخوری، ستهای بدنسازی، ستهای ویژه معلولین و … از جمله امکاناتی بود که طی سالهای اخیر به این مهم اختصاص یافت.
توجه به کسب و کار و فعالیت اقتصادی بانوان در زاهدان نیز همیشه مورد توجه شهرداری زاهدان بوده است و علاوه بر روز بازارها و شب بازارهای بانوان؛ با ایجاد حدود ۲۰ غرفه در بوستان بانوان فعالیت اقتصادی نیز برای جمعی از بانوان در بوستان محیا شد.
اختصاص انشعاب آب ویژه بوستان، نصب دوربینهای مداربسته، توسعه و نگهداری فضای سبز، تجهیز اتاق نگهبانی نیز از دیگر فعالیتها در جهت بهبود امنیت و رفاه بانوان در بوستان بانوان است.
گزارش از: نوشین حسابی مقدم
🌹https://nedaybaran.ir🌹
برچسب ها :باغ خانواده ، بانوان ، بوستان بانوان ، زاهدان ، سیستان و بلوچستان ، شهرداری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰